U bevindt zich hier:

Ervaringen van onze deelnemers:

In 2004 heb ik bij jullie de training gedaan. Nog steeds ben ik heel trots op mezelf want ik had niet gedacht dat ik het vol zou houden. Nu, na 11 jaar is het voor mij tijd om me af te melden voor jullie nieuwsbrief. Ik weet zéker dat ik nóóit meer een sigaret zal opsteken.
Bedankt voor de training destijds.
Gr.van een gelukkige ex roker (maart 2015)

Veel nagepraat over de cursus, waar we allebei met groot plezier op terug keken. Ik denk zelfs, dat ik niet overdrijf als ik zeg dat dit de leukste en meest nuttige cursus OOIT was. (bedrijfstraining, november 2014 )

Nou wat een ontdekking na z’n lange tijd roken Vier weken verder en geen sigaret/sigaar meer aangeraakt en met relatief weinig moeite. Haha wie had dat verwacht? Voel me top zonder die peuken Bedankt Hans!!!! (bedrijfstraining, oktober 2014)

Het helpt je je voornemen om te zetten naar een besluit (bedrijfstraining, oktober 2014) 

Ik ben blij dat het gelukt is, mij zie je nooit meer terug. Bedankt. (Open training Amsterdam, 11 oktober)

Aan het einde van de dag ben je moe, maar ook opgelucht. (Open training Rotterdam, 8 november)

Dankje voor de warme onthaal, de zorgvuldigheid en je zachtheid. (deelneemster open training, Eindhoven, augustus 2014)

Deelnemers aan een bedrijfstraining na ruim 3 maanden:

Op 26 oktober heb ik meegedaan aan de stoppen met roken cursus. Tot op heden heb ik geen sigaret meer aangeraakt. Inderdaad een ware opluchting.

Het gemak waarmee ik gestopt ben is voor mij nog altijd het grootste wonder. Heb totaal geen behoefte meer.

Nogmaals dank voor de hulp!


Deelnemers aan een bedrijfstraining na 6 maanden:

Ik ben 6 maanden verder, waarin ik net mijn studie heb afgerond en dus meerdere zwaardere examens heb overleefd, 2 begravenissen, Kerst, Oud en Nieuw, Blue Monday, 2 global crisis gemanaged kortom een bewogen periode.

En desondanks de verschillende gemoeds toestanden allemaal beleefd als niet roker!

De in de cursus gepresenteerde metafoor "the urgent needs of a smoke are like swallows they come and go!" hebben mij echt geholpen zie ook mijn eerder feedback.

Ik kan met trots zeggen dat ik nog steeds volledig rookvrij ben. 6 maanden nu. Ik heb muv een paar momenten in de eerste twee maanden eigenlijk helemaal geen problemen gehad met het stoppen en ben nu ook mentaal wel zover dat ik mezelf nooit meer zie roken. De geur en de gewoonte spreken me gewoon niet meer aan. Zeg nooit nooit, maar ik voel me nu echt een niet-roker en geen ex-roker meer. Ik ga er ook 100% van uit dat jullie over 6 maanden dezelfde email gaan krijgen.

Dank jullie voor de training, het was het zetje wat ik nodig had.

 Ik heb sinds 11 mei ( trainingsdag) nog niet weer gerookt en het bevalt me prima.

Af en toe zijn er nog lastige momenten, echter ik sla me er wel doorheen.


Deelnemers aan een bedrijfstraining na 1 jaar:

I am still smoke-free. I still want to smoke sometimes but obviously find it a lot easier with time.

Thanks for helping me achieve that!

Je kan ondergetekende nog steeds onder de ‘niet-meer' roker categorie scharen Smile

Afgezien van 1 peuk (een solidariteits peuk ivm aangekondige echtscheiding van m'n broer..) heb ik na 22 November 2011 geen sigaret meer gerookt.

Nogmaal bedankt voor de ‘training'..


Een deelnemer die ons na 11 jaar laat weten:

Ik keek onlangs of jullie als organisatie nog steeds actief zijn, ...en gelukkig ja.Ik heb in 2001 een collectieve cursus gevolgd in de Isala klienieken te Zwolle. Dus 11 jaar geleden. Ik voel me veel beter zoals jullie ook al voorspelden. Nooit meer naar mijn pijp verlangt die ik 29 jaar gerookt had. En dat in 1 dag. Zoals Jan destijds al zei "het zit tussen de oren" Dat bleek waar te zijn. Ik ben nog steeds erg blij om met jullie in contact te zijn gekomen. Jullie hebben echt waar gemaakt wat jullie vooraf beloofden en dat voor de 100 gulden die ik zelf moest betalen.( de rtest betaalde de werkgever). En het bespaart ook zoveel geld.. Ik roep het ook nog steeds tegen rokende mensen om me heen. Dit omdat ik het sneu vind dat anderen het goede gevoel niet hebben van gestopt zijn.
Ik moest dit even aan jullie kwijt ...ook om jullie te motiveren hier mee door te gaan.

met vriendelijke groet
Henk
Zwolle


Een deelnnemer aan de bedrijfstraining mailt na 3 maanden:

Ik  ben nog steeds een blije niet roker met totaal geen behoefte om te roken. Verder ondervind ik ook geen storing van andere rokers waaronder bijvoorbeeld m'n partner er een van is. Het lijkt als vanzelf geaccepteerd als ooit tevoren.


Open training, september 2012:

Heel erg bedankt, ik heb veel inzicht verkregen, besef wel dat het moeilijk kan zijn op momneten maar dan denk ik terug aan de training en aan de visualisaties. Bedankt, Hans!


Feedback op email-training:

Ik vind het ontzettend goed, de manier waarop je het aanpakt! Heel tactisch, van alles omzeilend, want zoals je zegt, anders kan er een anti-reactie ontstaan waardoor je weer gaat roken en in je eigen verslavingspraat gaat geloven.

Ook heel goed dat je duidelijk maakt dat je kunt stoppen zonder strijd, zonder te hoeven vechten tegen iets, mits je de bewustwording aan durft te gaan, mits je wakker durft te worden!


Een deelnemer aan onze open training, maart 2012:

De training in Eindhoven is mij zeer goed bevallen. Hoewel ik al een paar weken 'clean' was toen ik eraan begon, had ik nog steeds zo'n trekkerig, zuigend gevoel over het roken. Wat er precies gebeurd is weet ik niet, maar die holle zucht naar de sigaret en het daarbij behorende gevecht lijkt wel vervangen te zijn door een soort neuriënde opgewektheid. Het hoeft niet meer, heerlijk.


Een deelnemer aan onze bedrijfstraining:

Tot mijn grote vreugde kan ik bevestigen dat ik nog steeds "clean" ben.

De eerste paar dagen waren niet zo fijn maar na 3 weken had ik geen last meer van de " zwaluwen" die telkens in grote getallen voorbij vlogen.


Een deelnemrs aan onze bedrijfstraining, januari 2012:

Ik heb nog steeds niet gerookt. Het kost me eigenlijk ook vrij weinig moeite om niet te roken. De eerste week na dat ik gestopt was, waren er nog wel van die momenten dat je bijna op de automatische piloot opstond om te gaan roken (na het eten) maar die gedachten kon ik vrij makkelijk van me afzetten. Nog steeds na een paar weken, had ik wel het gevoel dat ik die speciale cigaretjes zou gaan missen maar dat verdwijnt meer en meer doordat ik op bepaalde ‘speciale' momenten nu ik niet meer rook, evenveel plezier heb.

Heb wel een erg zwaar moment gehad, was toen erg gestresst door allerlei drukte. Had toen wel erg graag even buiten gestaan om lekker te inhaleren. Het besef wat het betekend om er een op te steken, dat dat aut. Leidt tot opnieuw verslaafd + dito stoppoging zorgt er wel voor dat ik er niet aan begin.

Meerdere feestjes (ook die met excessief drank) gehad waarbij ik met veel plezier sta te kijken naar anderen die roken maar zelf geen aandrang voel.

Bedankt voor de cursus. Het beste!


Een deelnemrer aan onze gratis email-training:

Ik vond het mooi en duidelijk omschreven en het heeft mij meer en meer duidelijk gemaakt dat het gewoon aangeleerd gedrag is. Hierdoor valt het dus ook af te leren. Ik ben door deze korte cursus nog niet geheel gestopt met roken, maar rook wel 3 keer zo weinig nu.


In 1998 ben ik gestopt met roken. In het Victoria hotel te Amsterdam. Voor 150 gulden volgens mij. Na een training bij Jan uiteraard. Ik herinner mij nog goed dat ik verzocht werd op een briefje te schrijven waarom ik wilde stoppen.

"Omdat het mijn spirituele ontwikkeling in de weg staat" schreef ik op. Ik heb het briefje nog.

En omdat ik toch bezig was met inzicht verwerven in het waarom, besloot ik na een extra persoonlijk gesprek met Jan, ook te stoppen met het drinken van alcohol.

Daarna nooit meer een sigaret aangeraakt, nog een druppel alcohol gedronken.

Zelfs een relatie van 6 jaar met iemand die rookte en dronk heeft mij niet doen wankelen.

Tot mijn grote vreugde kan ik u zeggen. Want ik heb mij spiritueel ontwikkeld.

Leuk om te weten dat de training nog steeds wordt gegeven. Voor mij is die van levensbelang geweest.


December 2011:

Geweldig, mede dankzij jullie training van enige tijd geleden, zijn wij nu definitief gestopt met roken!
We waren na een half jaar weer begonnen, hebben nog ruim een jaar gerookt, maar zijn er nu echt klaar mee.
Ik heb de training aan diverse mensen aanbevolen.
Henk en Tineke


November 2011, n.a.v. onze 1-daagse training:

Bedankt voor de training!
Ik ben rookvrij en het is de eerste keer dat ik een techniek gekregen heb om op een werkbare manier met de ontwenningsverschijnselen om te gaan.
Als een fladderend vogeltje, even bij stilstaan, niet tegen vechten, obeserveren. Heeft Jan Geurtz dit vanuit het Boeddhisme ontwikkeld?
Werner


Hoi,

Wij hebben de E mail cursus 6 weken trouw gevolgd en zijn sinds 1 november na 45 jaar gestopt met roken.
Samen met mijn vrouw met behulp van de spiegel die de E mail cursus ons voorhield en met ondersteuning van "Champix" lukt het tot nu toe boven verwachting.
Zowel de voorgehouden spiegel, de motivatie en de door de cursus aangerade zelf genoteerde info hebben ons zeker geholpen.
Dit moet er zeker inblijven.

Moglijk is de cursus voor sommige niet "streng"genoeg , maar wat mij betreft: "Houden zo"

Bedankt
R. N.


November 2011, een deelneemster aan de e-mail training:

Begin oktober heb ik me ingeschreven voor de e-cursus over stoppen met roken. Vandaag heb ik op de kop af 4 dagen en 31 minuten niet gerookt. Ik weet dat het nog maar een pril begin is, maar mede dank zij de lessen die ik van je mocht ontvangen ben ik echt wakker geworden uit mijn rookverslaving en ik kan je wel zeggen dat het enorm goed voelt. Waardevolle tips heb je gegeven en die hebben ervoor gezorgd dat ik met andere ogen naar mijn verslaving ben gaan kijken, waardoor ik het nu relatief makkelijk volhoud in vergelijking met alle andere keren dat ik een stoppoging gedaan heb.


Feedback op  onze email-training "Wakker worden in je Rookgewoonte":Ik rook nog steeds, omdat dit moment voor mij nog niet het 'goede' moment is om echt te stoppen. Maar ik ben me door de e-cursus én de paar dagen dat ik gestopt ben, wel bewust geworden van het feit dat 99% van de sigaretten die ik rook, praktisch gedachteloos doe en dus ook niet zal missen als ik gestopt ben. Het boek de Opluchting heeft me erg geholpen met de stap te durven nemen om voor de 1e keer (een tijdje) niet te roken. Daardoor ben ik van de angst voor het stoppen af.

Het 10-10-10 model sprak mij persoonlijk niet zo erg aan.
Ik ben me wel meer bewust geworden van mijn verslavingsgedrag en kan erkennen dat ik verslaafd ben. Maar gun mezelf nu eerst de tijd om aan wat andere dingen in m'n leven te werken. Ik ben ervan overtuigd dat er een moment komt waarop ik inderdaad de verslaving kan stoppen.
Bedankt, en veel succes met de begeleiding van 'stoppen met roken'.

 Uit evalutieformulier Open training, oktober 2011: Deze training had ik nodig. Ik ben nu een niet roker! Yes!

Reactie na bijna 1 jaar rookvrij door onze video-training (12 september 2011):

Thuis werd er gerookt en in zekere zin overmatig gedronken. Soms gaat een kind dan niet roken, maar meestal wel.
Ik ben op mijn 15de begonnen met roken en drinken. Toen ik 19 was leerde ik een jongen kennen die tegen roken was. Ik ben gestopt, maar rookte soms stiekem toch met een vriendin. Na 10 jaar (getrouwd en wel) ben ik bij hem weggegaan en weer begonnen. Dat laat zien dat ik niet met overtuiging was gestopt, maar alleen omdat het niet zogenaamd niet mocht ook al wou ik er heel graag vanaf.
Ik ben niet een hele zware roker 5 tot 10 per dag, maar als ik dronk dan kon het makkelijk 2 pakjes worden op een avond.
Ik noem het compulsief.
Ik heb tot mijn 52 gerookt in die tussentijd ben ik 3 keer gestopt, een keer heb ik een jaar volgehouden. Toch wist ik dat het allemaal niet me overtuiging was.
Ik bleef zoeken en uiteindelijk vond ik de Opluchting - kocht ik de boeken en recht op de online video. Ik heb notities gemaakt en na twee maanden heb ik alles nogmaals doorgenomen en de stap gezet op 8 oktober 2010.


Ik raad het iedereen aan die rationeel is. De uitleg op de video overtuigd je.


Dank!

_________________

Hoi Hugo,

Laat ik zeggen dat ik geheel rookvrij bent en ook een enkele behoefte hebt om te roken. Ik denk er niet eens meer aan. Dus zelf dit schrijven vindt ik al vreemd.

Ik ben er zo blij mee. Ik heb mij een jaren nooit zo goed gevoeld!! M.a.w. een groot succes en overwinning!!!!

Peter __________________________

N.a.v. onze email cursus, les 7:

weet niet of ik deze mail kan beantwoorden ,maar ik pobeer het gewoon
wil even door geven dat ik inmiddels nu anderhalve maand van roken af ben .
vind dit toch fijn om  te lezen en zo leer je weer dingen van elkaar .
dank je wel voor de informatie .
 
vriendelijke groet jannie

__________________________

Beste Ilja 

In 2007 ben ik met het boek “De Opluchting” meer dan een jaar gestopt,en nu weet ik dus ook dat ik op een verkeerde manier was gestopt,Ik stop voor een jaar en dan kijk ik wel weer verder,en kort na dat ik een jaar gestopt was ben ik weer begonnen met roken,Dus Ja er was nog steeds een opening voor de verslaving! Zoals jullie al aangeven eigenlijk wil iedere roker graag stoppen dus ook bij mij was dat het geval,en op 1 Maart 2010 ben ik weer gestopt met roken,Ik had natuurlijk nog veel dingen die ik weet van het boek maar toch was ik een beetje bang dat ik het niet zou redden en heb toen na 2 dagen gestopt te zijn alsnog jullie online lessen gevolgd. De online lessen hebben mij geleerd dat iedereen kan stoppen met roken als je maar op de juiste manier stopt! Je moet het natuurlijk zelf doen en willen maar “De Opluchting` laat je inzien wat een verslaving met je doet,en laat je ook inzien dat iedereen uit een verslaving kan stappen!Ik zeg tegen iedere roker die aangeeft te willen stoppen...`De Opluchting`helpt je! 


Groetjes Karin,

Wat ik nog even kwijt wil is: Ik vind het erg goed dat de online lessen er zijn!Door mijn ziekte (MS) kan ik geen boeken lezen en zou ik nooit naar een training van jullie kunnen komen door de beperkingen die ik heb,Het deed me erg goed dat er dan een andere oplossing is! 

Groetjes Karin, Beste Hugo,

Ik heb de training in november gevolgd.
Door de dag heen werd ik steeds meer bewust van mijn eigen verslavingsgedrag. Deze bewustwording in combinatie met oefeningen die we deden, ervaren wie je bent en wat je kan zonder die sigaret, heeft mij doen besluiten te stoppen met roken.

Hartelijke groetenBeste Ilja en Roy,

Bedankt voor de uitnodiging voor de nazorgbijeenkomst. Gelukkig niet nodig voor mij! Ik heb de dag gevolgd en dat heeft mij erg geholpen.

Hoewel ik meer dan 30 jaar stevig hebt gerookt, kost het me relatief heel weinig moeite om het roken te laten.

Het belangrijkste besef dat ik die dag heb gekregen is (hoe onnozel dat ook klinkt) dat ik verslaafd ben. Ik heb eigenlijk altijd aan het vaag romantische beeld vastgehouden dat ik nou eenmaal een roker was. Natuurlijk noemde ik mezelf ook verslaafd, maar die identiteit leek voorop te staan.

Dat maakte het wanneer ik gestopt was met roken, extra moeilijk om de verleiding te weerstaan. Verslaving is makkelijker te pareren.

Iets anders wat mij heeft gesterkt is dat een deelneemster vertelde dat zij na 13 jaar in een crisissituatie weer naar de sigaretten had gegrepen, waarmee zij er naar eigen zeggen nog een probleem bij had.

Ik heb verbazingwekkend weinig afkickverschijnselen gehad, fysiek of mentaal. En nu (bijna vijf maanden verder) zijn de dagen dat ik geen moment naar een sigaret verlang ver in de meerderheid.

Wederom mijn dank dus, voor jullie goeie werk. Ik ben er erg mee geholpen!

Hartelijke groet,
SelmaHoi!
In het emailtje stond dat jullie ook graag horen of je tevreden gestopt bent met roken. Dat is dus zeker het geval! 4 maanden rookvrij zonder foeteren! Geweldig toch!

Laatste besprak ik nog met mijn man dat het vreemd is dat het nu zo gewoon is niet te roken, niet naar rookgedeeltes zoeken in gelegenheden, mensen zien die stiekem roken, of in de auto’s, raampjes half open, as waait naar binnen!!!

Ha ha, terugdenkend aan jezelf is dit een heerlijke vorm van zelfspot of leedvermaak! Inmiddels heb ik dus al 600 euro bespaard (en mijn man ook die solidair me stopte en oo geen sigaret meer heeft aangeraakt!) dus 1200 euro in 4 maanden! En ik moet zeggen we zijn allebei energieker, sporten meer uit behoefte en zijn niet dikker geworden!

Geweldig toch! Fijne avond,Dag allemaal bij de opluchting

Vorige jaar op een zaterdag heb ik de cursus gedaan in het Victoria hotel in Amsterdam. Toen aan het eind van de dag het besluit genomen te stoppen met roken. Sindsdien niet gerookt. Daarvoor herhaalde keren gestopt op eigen kracht en dat niet kunnen volhouden. Voor mij betekende de cursus de juiste invalshoek om nu echt een besluit te kunnen nemen. Dat het MIJN besluit was, kan ik me nog goed herinneren. Vlak voor de keuze gemaakt werd, overwoog  ik nog bij mezelf of ik echt wilde stoppen. 35 jaar verslaving en eerdere stoppogingen trokken voorbij. Alles wat me helder werd op de cursusdag zelf trok aan me voorbij in seconden. En de vraag kwam naar voren of ik wel echt wilde stoppen? En het antwoord was ja dat ik het wilde, voor het eerst van binnen uit. Toen kon ik echt het besluit nemen om te stoppen . En het was voor het eerst MIJN besluit.

En nu kan ik zeggen, dat ik geniet van een rookvrij leven. Denk er niet meer aan, zelfs niet in situaties, waar ik vroeger juist veel trek in een sigaret kreeg, zoals na het eten, tijdens autorijden, na sex, of in spannende situaties. Het is echt een Opluchting dat ik na 1 jaar kan zeggen, ‘ik ben een niet roker. Dit wilde ik jullie laten weten. Ik heb er veel aan gehad en ben er blij mee.

Groet Frans HofstedeHai,
Ik ben Mandy van Lingen en ben werkzaam bij TPG Post.
Elf weken geleden heb ik meegedaan aan de cursus de opluchting, en ben nog steeds rookvrij.

Ik vond de cursus zéér goed onder leiding van Ilja en Anoek, het heeft mij geraakt want ik heb er geen of weinig moeite mee gehad. Ik heb het roken niet eens gemist.
Na zesentwintig jaar fanatiek roken vind ik het wel genoeg.
In elk geval bedankt voor de hulp, het zetje in de rug, ik ben heel blij en vrij.

Groetjes, Mandy van LingenHet is me gelukt om die sigaret niet meer aan te raken, en ik voel me hier wel prettiger bij.
Ik ben trots op mezelf, want ik had dit van mezelf niet verwacht. Ik hoop dus ook dat ik nooit meer aan die sigaret zal komen. De training heeft me geweldig geholpen, nogmaals mijn dank hiervoor,
Trudy van BallegoorJaaaaaaaaa, na 15 jaar flink te hebben gepaft, ben ik nu 1 maand niet-roker. En weet je het is me zo enorm meegevallen, dat had ik echt niet durven dromen. Dank, dank, dank!Ja, als anderen om mij heen roken (zoals mijn partner) ruikt het soms nog lekker en krijg ik de gedachte om er eentje op te steken. Maar meer dan dat ook niet. Ik WIL het gewoon niet meer. Ik geniet van mijn vrijheid en kracht. Volgens mij is De Opluchting de enige juiste benadering: gewoon positief kijken naar wat het je allemaal geeft als je die peuken en shagjes laat voor wat ze zijn! Geen compensatie nodig, geen dure pleisters of behandelingen. Gewoon de training volgen, bewust stoppen en…genieten!
Stella, voorlichter, 32 jaarHoi Ilja,

Ik wilde je gewoon even laen weten dat het me gelukt is. Ik heb dinsdagavind mijn laatste gerookt en ben nu al 10 maanden rookvrij. Mijn man, Chris, rookt in huis wel stukken mindern en ik ben weer gaan sproten. Er zijn hele moeilijke momenten geweest maar ik blijf “positief”. Goed gevoel bij. Prettig weekend en de groeten aan Paul en Roy

Groetjes, Sandra PronkIk rookte sinds mei 1945…Mijn cursusdag (van de Opluchting) was 17 april 1998. Het is nu zoveel jaren later. Ik rook niet meer en ’t kan me ook niks meer schelen.
Pieter, 68 jaar