U bevindt zich hier:

Voor wie is het?


Natuurlijk voor iedereen die wilt stoppen met roken.
Het maakt niet uit of je veel rookt of weinig, elke dag of slechts af en toe, of je jong bent of oud. Iedereen die de ervaring heeft dat hij of zij het roken eigenlijk  wil laten en al vaker een poging gedaan heeft, is van harte welkom.

Natuurlijk kan ook iedereen die nog nooit een poging om te stoppen gedaan heeft de Opluchtingmethode gebruiken. Waarom opnieuw het wil uitvinden als anderen dat al voor je gedaan hebben?!

We vinden onder onze deelnemers  mensen die vanalles zonder definitief succes hebben geprobeerd;
accupunctuur, hypnotherapie, lasertherapie, Allen Carr-methode, medicatie. Ook zij geven aan baat te hebben met de Opluchting. Veel mensen doen vele pogingen en proberen van alles. Wij weten uit ervaring en van ervaringen van anderen dat elke poging je dichter bij het moment brengt dat je daadwerkelijk gestopt bent met dat roken.

Voor mensen die al in een medische bedreigende situatie terecht zijn gekomen, blijkt de Opluchting vaak een laatste redmiddel.
In de trainingen hebben we ook mensen die gehoord hebben dat ze niet meer zolang te leven hebben doordat ze veel gerookt hebben. Je kunt je voorstellen dat de druk dan enorm groot wordt om te stoppen. Deze druk is dan precies ook de reden dat het bij veel rokers niet lukt. De Opluchting methode laat je zien hoe je anders om kan gaan met die druk.

Ook voor ex-rokers die het roken nog steeds missen.
Mensen die gestopt zijn met roken maar merken dat ze het roken nog steeds missen zijn op de verkeerde manier gestopt. De verkeerde manier van stoppen is de verslaving onderdrukken en dat kost je energie en is eigenlijk een gevecht. Met wilskracht ben je je rookverlangen aan het onderdrukken. Maar dat is geen bevrijding. De verslavingsdynamiek die draait nog volle toeren. Door het toepassen van de Opluchting methode kan je het gevecht doorzien zodat je ook dat kan gaan loslaten.

Ook voor rokers die bang zijn om te stoppen
Elke roker die eerlijk is tegenover zichzelf wil eigenlijk veel liever niet roken. Maar nadenken over stoppen met roken levert vaak gevoelens van angst of weerstand op: de angst dat het stoppen (weer) zal mislukken, waardoor je jezelf nog zwakker en afhankelijker gaat voelen. Of de angst dat je de rest van je leven het roken zal blijven missen.

“Zal ik ooit nog kunnen genieten van de eerste kop koffie, van de gezelligheid na de warme maaltijd, het avondje in de kroeg, de gesprekken met vrienden? En hoe moet dat op mijn werk als ik in een stresssituatie kom? Of als ik verdrietig en eenzaam ben? Of tijdens die lange saaie autoritten?”

Het zijn dit soort angsten waardoor je het stoppen telkens weer uitstelt. Maar zeg eens eerlijk, zou je niet graag juist van die angsten bevrijd zijn en je sterk en onafhankelijk voelen. Door het toepassen van de Opluchtingmethoden worden deze angsten ontmaskerd als illusies, als onderdeel van je verslaving aan roken. En je zal eruit stappen op eigen kracht. In plaats van de angst dat je nooit meer mag roken, voel je een enorme opluchting en een gevoel van bevrijding: je hoeft nooit meer te roken.

Ook voor mensen die blowen. Sommige mensen steken naast een sigaret ook een joint of een blow op. De informatie die we geven geldt eigenlijk voor alles wat mensen inhaleren. De kern informatie is overstijgend aan het roken en raakt elke verslaving. Maar alle voorbeelden die gegeven worden liggen in de belevingswereld van de roker.
Het belangrijkst voor blowers die willen stoppen met roken is dat ze dan ook stoppen met blowen. Stop je met roken en je gaat door met blowen dan zie je vaak gebeuren dat men naar een tijdje veel meer gaat blowen. Het blowen houdt feitelijk de verslaving in stand. En naar een tijdje begint men dan weer met de sigaret.

Voor wie is het? Voor iedereen die bevrijd wilt zijn van het roken!