U bevindt zich hier:

Training op lokatie


De open training duurt één dag en wordt in een groep gegeven. Het blijft echter een individuele training, er is alle aandacht voor jouw specifiek situatie.  De training bevat enkele interactieve lezingen en diverse oefeningen, werkvormen en moderne technieken. Er is volop gelegenheid om met vragen te komen en eigen ervaringen in te brengen. De training is gebaseerd op respect voor jezelf en anderen, bevat dus geen trucjes, dwang, schokkende plaatjes of bangmakende praatjes. In de pauzes mag je roken, je stopt immers pas tegen het einde van de training.

Praktische informatie

De open trainingen worden in Nederland gegeven in een aantal grotere plaatsen (zie Data en Tarieven) (en op verzoek bij voldoende deelnemers op elke gewenste locatie).
De trainingsdag begint om 09.30 en duurt uiterlijk tot 17.30 uur. Voor een lunch, koffie en thee wordt gezorgd.

De open training kost € 249,- (normale prijs, regelmatig zijn er kortingsacties dus kijk op de pagina Data en Tarieven)

Als je op het einde van de dag toch teleurgesteld zou zijn in deze methode, dan krijg je de 50% van het cursusgeld teruggestort op je rekening. Stop je op het eind van de dag wel met roken (zoals ongeveer 99% van alle deelnemers) dan vervalt de geld-terug-garantie. In plaats daarvan kun je 1 jaar lang een gratis beroep doen op onze nazorg (per mail of telefonisch). Zonodig volgt dan ook nog een persoonlijk coachgesprek met je trainer. Dit gesprek is een vervolgstap voor hen die er in de training niet voldoende in geslaagd zijn de knop om te zetten. Na twee maanden is ruim 70% van onze deelnemers nog steeds rookvrij. Onderzoek van het Astmafonds heeft uitgewezen dat gedragstraining, waar de Opluchtingtraining ondervalt een slagingspercentage heeft tussen de 30 en 35% (rookvrij na 1 jaar) . Onze eigen (mail) enquêtes laat een slagingspercentage zien van tussen 40% en 45% na 1 jaar. Vergelijk deze score met die van andere methodes:

  • Nicotinekauwgom en –pleisters:  ±10 %;
  • Accupunctuur en laserbehandelingen: ± 12%;
  • Zyban  ±15 á 20%.

Bron: Contrastma (uitgave van Het Astma Fonds Nederland)

Voor data en aanmelden klik hier