Mogelijkheden

Eerstvolgende trainingen:

Wat voor trainingen zijn er?

1-daagse training

De 1-daagse training wordt in een groep gegeven. Het blijft echter een individuele training, er is alle aandacht voor jouw specifiek situatie.  Over het algemeen werken wij met kleine groepen van 6-10 deelnemers. De training bevat een aantal onderdelen waarin je informatie krijgt, er zijn oefeningen waarin je je eigen ervaringen inbrengt en natuurlijk is er alle ruimte om met vragen te komen De training is gebaseerd op respect voor jezelf en anderen, bevat dus geen trucje of dwang. Schokkende plaatjes of bangmakende praatjes doen we niet aan, die zul je dus niet tegenkomen tijdens de trainingsdag. In de pauzes mag je roken, je stopt pas tegen het einde van de training.
Meer informatie over de Eendaagse training >>

 

Online training

Niet iedereen is in staat om naar een open training ergens in Nederland te komen. Niet iedereen wil in groepsverband bezig zijn met zijn of haar rookverslaving. De online training is dan ideaal. In je eigen privé omgeving, op je eigen tijden kun je de training volgen en stoppen met roken.

De online training bestaat uit 3 delen van ongeveer 45 minuten. In ieder deel krijgt je persoonlijk les van onze trainster Ilja (zie de video). Het eerste deel legt uit hoe de rookverslaving werkt, het tweede deel bereidt je voor op de periode die komt nadat je gestopt bent met roken en dan in het derde gedeelte werk je naar het besluit toe.
Meer informatie over de Online training >>

 

Gratis e-mail training

De E-cursus ‘Wakker worden in je rookgewoonte!’ is bedoeld voor mensen die willen stoppen met roken en daar wat meer tijd voor willen hebben dan één dag. De E-cursus is er op gericht om je bewuster te maken van het rookgedrag. Voor veel mensen is dit voldoende om te stoppen. Je wordt je bewust van hoe, wanneer, waar en waarom je rookt. Voor andere mensen is het een goede voorbereiding om daarna onze online of 1-daagse training te gaan volgen.
Meer informatie over de gratis E-mail training >>

 

Hoe stoppen met roken?

De methode leert je hoe je de aspecten van het roken kunt loslaten. In feite leer je precies het omgekeerde te doen van wat je normaal doet als je stopt met roken: je stelt dan immers een rookverbod in en gaat vechten tegen de gedachte aan roken en tegen de aandrang. Deze reactie op het stoppen is een automatisme en een kenmerk van het verslaafd zijn. Door het verzet tegen de gedachte aan roken, door het verzet tegen de aandrang wordt deze steeds sterker en het duurt niet lang of je loopt tegen de muren op. Het frustrerende van dit gevecht is dat je weet dat het niet minder wordt als je langer vecht maar juist erger.

Je doet het zelf!

De Opluchtingmethode leert je deze automatische reactie los te laten. Voor een deel werkt deze methode via het verstand: door precies te begrijpen wat een rookverslaving is en hoe het mogelijk is om er in één keer van los te komen, wordt voorkomen dat de training iets geheimzinnigs of zweverigs krijgt, waarbij iemand anders jou zogenaamd bevrijdt van het roken. Stoppen met roken doe je natuurlijk gewoon zelf, alleen niet op een manier die je alleen maar ellende oplevert.

In de trainingen wordt gebruik gemaakt van diverse werkvormen en oefeningen waardoor je tijdens de training zelf het besluit neemt. Vanaf dat moment ben je van het roken af: je hebt niet meer het gevoel dat je iets lekkers niet meer mag. Je hebt de ervaring dat iets beknellends van je af is gevallen en dat je het roken absoluut niet meer hoeft.
Je mag dus best nog wel roken, maar je hoeft het niet meer!!!
Dat gevoel van weer vrij te zijn, van onafhankelijkheid, dat is pas een opluchting. Dat je ook nog eens een betere conditie en meer energie krijgt, lekkerder ruikt, niet meer hoeft te tobben over je gezondheid in de toekomst, en ook niet of nauwelijks zwaarder wordt is mooi meegenomen.

U mag de video niet downloaden